COVID-19

Coronavirus

Vanaf maandag 1 juni mag de horeca weer open en zijn samenkomsten tot 30 personen weer toegestaan. Dit betekent ook dat er vanaf 1 juni, op een veilige manier, weer met groepen bij elkaar gekomen mag worden om te genieten van een heerlijk thuisdiner. De chefs van Dinesse staan voor u klaar; met inachtneming van de regels volgens het RIVM en duidelijke afspraken kunnen zij u van dienst zijn zoals u dat van Dinesse mag verwachten.

Een aantal relevante maatregelen

  • In alle gevallen zorgt men ervoor dat de minimale afstand van 1,5 wordt bewaard.
  • De gastheer of gastvrouw zorgt ervoor dat de gasten met verkoudheidsklachten thuisblijven.
  • Voor diners en andere evenementen voor zowel binnen als buiten geldt; maximaal 30 personen.
  • De hygiënemaatregelen worden ten alle tijden in acht genomen.

Heeft u vragen over corona en hoe Dinesse en de privé-koks daarmee omgaan? Vraag het één van de medewerkers op telefoonnummer +31 (0)85 002 1851 of mail naar info@dinesse.nl.

De volgende informatie is te beschikking gesteld namens rijksoverheid.nl en biedt u meer inzicht in de maatregelen in het openbaar en dagelijks leven.

Groepen en samenkomsten vanaf 1 juni 12:00

De algemene regel vanaf 1 juni is dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden, met binnen maximaal 30 personen.

  • Buiten mogen mensen bij elkaar zijn als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Vanaf 3 personen kan worden gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter.
  • Binnen mogen samenkomsten plaatsvinden in beginsel van maximaal 30 personen per gebouw en onder voorwaarde dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Er vindt altijd een checkgesprek plaats; mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis.
  • Voor samenkomsten in woningen geldt geen maximum aantal personen maar wel het dringende advies er altijd voor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren en ook de hygiënemaatregelen kunnen naleven. Als een samenkomst leidt tot overlast of een gevaar vormt voor de publieke gezondheid kan er gehandhaafd worden.

Rijksoverheid. (2020, 11 mei). Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven, Geraadpleegd op 1 juni 2020, van Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven