Een heerlijk avond onder de veranda met je elektrische heater!

Een infrarood elektrische heater is een uitkomst als je jouw terras snel lekker warm wilt hebben. Dankzij het infrarood warmtestraling trekt de warmte meteen je huid in en geniet je dus direct van de fijne warmte wanneer je de heater aanzet. Want gezelligheid kent geen tijd, mits het aangenaam en comfortabel is qua temperatuur.  

Voor iedere tuin is er wel een geschikte elektrische heater te vinden. Maar welke infrarood terrasverwarming is het beste? Dat hangt zowel van jouw voorkeuren af als de omstandigheden in jouw tuin. Heb jij een veranda, dan is vrijwel alles mogelijk: van een hangende elektrische terrasverwarmer tot een staande gestookt met hout of zelfs kolen. Wij focussen op de elektrische heater, lees daar meer over de 5 voordelen van infrarood terrasheaters.

 

Elektrisch heater op basis van infrarood is heerlijk!

Een elektrische heater is een praktisch voor het verwarmen van een terras of veranda. De installatie is eenvoudig vanwege het lichte gewicht, en kan worden geplaatst aan een muur of onder aan de overkapping van je veranda. Eigenlijk is het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar, waarmee de warmte goed gericht kan worden. Het licht dat onze infrarood elektrische heaters is niet zichtbaar en verhoogt sfeer door de comfortabele warmte. Bovendien zijn de aanschafprijs en verbruikskosten doorgaans lager dan die van een gasheater.

Wij hebben een aantal in ons assortiment:

 

Kan een infrarood heater onder een houten overkapping van de veranda

Misschien vraagt je je af of het veilig is om een heater onder een houten overkapping te plaatsen vanwege het risico op brand. Begrijpelijk vraag!

Gelukkig is het mogelijk om een heater veilig onder een houten overkapping te plaatsen. Het zowel tegen de wand als tegen het plafond. Om dit op de juiste manier te doen moet je gebruik te maken van de bijgeleverde bevestigingsmaterialen en de instructies in de handleiding goed te volgen. De kans op brand is dan minimaal. Bepalend is de de minimale afstand tot het plafond. Met installatiebeugel is dat instelbaar.

 

Waar moet je opletten bij de aankoop van een elektrische heater

Wanneer je een elektrische heater voor onder een houten overkapping wilt gaan kopen, dan zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Onderstaand hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet.

 

Let op het vermogen

Bij het aanschaffen van een elektrisch heater moet je letten op het vermogen. Want de groep moet de stroom wel kunnen leveren (maximaal 16 A, ofwel 3600 watt).  Hoe hoog het vermogen moet zijn is afhankelijk van de afmetingen van je veranda. Laat je vooraf goed informeren welk vermogen nodig is om jouw overkapping te kunnen verwarmen.

De meeste elektrische infrarood heaters zijn instelbaar in meerdere standen. Ons advies zou zijn om altijd een heater met meerdere standen aan te schaffen omdat je op deze manier kunt bepalen op welke stand de overkapping verwarmt moet worden.

Bijkomende voordeel is dat je de temperatuur kan opvoeren door de heater even voluit aan te zetten.

Bij een elektrische heater van 1500 watt kun je ongeveer een overkapping van 12m2 meter verwarmen. Hierbij hang je de heater op een hoogte van ongeveer 2 meter.

 

Afstandsbediening dient de mens

Sommige elektrisch infrarood heaters worden geleverd inclusief een afstandsbediening. Het voordeel hiervan is dat je de heater van een afstand kunt bedienen waardoor je niet op hoeft te staan om de heater op een andere stand, aan of uit hoeft te zetten.

Een heater inclusief afstandsbediening hoeft niet altijd duurder te zijn dan een heater zonder afstandsbediening. Mijn tip is om altijd een heater met afstandsbediening aan te schaffen. Hier heb je veel plezier aan!

 

Welke hoogte moet de elektrische heater?

Wanneer je een heater aangeschaft, vraag je jezelf misschien af op welke hoogte je deze op moet hangen. De juiste montage hoogte in je veranda is afhankelijk van het vermogen van de heater:

  • 1400-1500 watt (hoogte 210 centimeter);
  • 2000 watt (hoogte 250 centimeter);
  • 3000 watt (hoogte 270 – 300 centimeter).

Voordat je de heater op gaat hangen, lees altijd eerst de handleiding!

Meer weten? Bezoek onze webwinkel met alle infrarood producten voor het terras. Aarzel niet om contact op te nemen in geval van vragen

Dit bericht is gepost in Wonen. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader